dinsdag, 17. januari 2012 - 20:01

Slachtoffers familiedrama Terwolde afkomstig uit Spijkenisse

Terwolde

De twee jongetjes die in de nacht van maandag op dinsdag 17 januari levenloos werden aangetroffen in een vakantiewoning in Terwolde, zijn samen met hun moeder kort voor kerst in Terwolde komen wonen.

De recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het gebeurde. De 41-jarige moeder wordt als enige verdachte gezien.

De politie is sinds afgelopen nacht bezig met een uitgebreid onderzoek naar de omstandig-heden waaronder beide kinderen (7 en 10 jaar) om het leven zijn gebracht. Duidelijk is, dat er sprake is van een misdrijf waarbij de moeder op dit moment als verdachte wordt aangemerkt.

Het drietal verbleef sinds kort in Terwolde en was daarvoor woonachtig in Spijkenisse. De dood van de kinderen heeft een diepe indruk gemaakt op de scholieren en leerkrachten van zowel de school in Spijkenisse waar de kinderen eerst op zaten als hun nieuwe school in Terwolde. Op beide locaties zijn gedenkplaatsen gemaakt. Zowel in Terwolde als in Spijkenisse zijn ouders in een persoonlijke bijeenkomst van het familiedrama op de hoogte gesteld. In Terwolde was de burgemeester van de gemeente Voorst, waar dit dorp onder valt, aanwezig.

De politie tracht duidelijkheid te krijgen over dit familiedrama. Gebleken is al wel dat de moeder en kinderen kort voor de kerst naar de vakantiewoning in Terwolde zijn verhuisd. De vader en moeder leven gescheiden van elkaar. De vader verblijft in het westen van het land en met hem is een eerste contact geweest.
Provincie:
Tag(s):