maandag, 2. april 2012 - 11:09

Slachtoffers Robert M. eisen schadevergoeding van ruim 1 miljoen

Amsterdam

De advocaten van slachtoffers en hun ouders in de Amsterdamse zedenzaak hebben maandagochtend ruim 1 miljoen schadevergoeding geëist.

Volgens Advocaat Korver, die namens 47 misbruikte kinderen en hun ouders het smartengeld heeft ingediend, is 8000 euro voor immateriële schade geëist. 8000 euro voor ieder kind voor schending van privacy omdat beelden zijn gemaakt en op internet zijn verspreid en 8000 euro voor elk gezin wegens inbreuk op het gezinsleven.

Daarnaast eisen de advocaten ook nog eens hetzelfde bedrag als het gaat om bijvoorbeeld therapie voor de ouders en misbruikte kinderen nu of in de toekomst. Maar ook kosten van advocaten of gederfde inkomsten van ouders moet worden afgedekt.

Aan het eind van de middag zal de hoogte van de geëiste schadevergoeding per kind achter gesloten deuren worden behandeld.

Robert M. staat terecht voor het misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen. Hij zou daarbij zijn geholpen door zijn partner Richard van O., die medeverdachte is. Later deze week zal bekend worden wat het Openbaar Ministerie het OM voor straf eist tegen de verdachten.
Provincie:
Tag(s):