maandag, 2. januari 2012 - 14:57

Sluiting brandweerpost Colmschate op 3 januari

Deventer

De brandweerpost Colmschate, nabij sport- en recreatiecentrum De Scheg in Deventer, sluit op 3 januari zijn deuren. 'De post wordt verplaatst naar de hoofdpost aan de Schonenvaardersstraat', meldt de gemeente Deventer maandag.

Bezuinigingen
De vrijwilligers hebben zes jaar de post bemand. De sluiting is het gevolg van de bezuinigingen die de gemeenteraad in het voorjaar van 2011 heeft vastgesteld. Brandweerzorg blijft van goede kwaliteit en voldoet, ook als de post in Colmschate is gesloten, aan de wettelijke eisen.

Tweede uitruk
De brandweervrijwilligers van de post Colmschate zorgen buiten kantoortijden voor de bemensing van het tweede brandweervoertuig voor een incident in de stad Deventer. Zij blijven dit doen, maar de plaats waarvandaan het tweede brandweervoertuig vertrekt, verandert.

Laatste rit
De rit naar de nieuwjaarsreceptie van brandweer Deventer op 3 januari is het moment dat de vrijwilligers in Colmschate voor het laatst hun eigen post verlaten. Naar verwachting gebeurt dit om circa 19.30 uur. Aan het eind van de avond laten de vrijwilligers het voertuig achter in Deventer.

Afbraak
De brandweerpost Colmschate wordt op korte termijn afgebroken.
Provincie:
Tag(s):