maandag, 29. oktober 2012 - 22:48

'SMS Alert onze (Molen) wijk' winnaar Hein Roethofprijs 2012

Amsterdam

Het preventieproject 'SMS Alert onze (Molen) wijk' is de winnaar van de Hein Roethofprijs 2012. Dat maakte Secretaris-Generaal van Veiligheid en Justitie, mr. J. Demmink, vandaag bekend in Den Haag.

Volgens de jury is het project uit de vijf genomineerde projecten als beste gekozen vanwege "Het succesvol creëren van participatie en samenwerking, de tastbare resultaten, de ondersteuning van slachtoffers en er is sprake van een echt burgerinitiatief. Het project is volledig vanuit de bewoners en zonder enige subsidie tot stand gekomen."

De winnaars ontvingen uit handen van Secretaris-Generaal Demmink een beeldhouwwerkje en een bedrag van 20.000 euro, te besteden aan de preventie van criminaliteit of het bevorderen van sociale veiligheid.

SMS Alert onze (Molen) wijk:
De Molenwijk in Amsterdam Noord is een soort voorloper van de Bijlmer; ruim opgezet en met veel hoge flatgebouwen. Als gevolg daarvan kent de wijk een vergelijkbare, maar kleinschaliger, problematiek als in de Bijlmer. In de praktijk betekent dit verloedering, overlast en toename van criminaliteit. Dit gaat ten koste van de leefbaarheid en veiligheid en de daarmee gepaard gaande gevoelens van onveiligheid onder de bewoners.

Inmiddels kent Nederland vanuit de overheid een aantal initiatieven die met SMS-alert werken. SMS-alert in de Molenwijk werkt andersom. Burgers organiseren en beheren SMS-alert zelf en waarschuwen de politie als ze die nodig hebben.
Provincie:
Tag(s):