woensdag, 22. februari 2012 - 8:43 Update: 08-07-2014 0:54

Sneijder: 'Maak me niet druk om eigen situatie'

(ElfVoetbal) Aan de vooravond van de achtste finale van de Champions League tegen Olympique Marseille stelt Wesley Sneijder het Nederlandse volk gerust met het oog op het EK. Volgens de kleine spelmaker is er met zijn vorm niets mis.

Sneijder in De Telegraaf: "Ik ben altijd de eerste die het roept als ik er met de pet naar gooi of slecht speel. Maar hoe gek het na alle nederlagen ook klinkt; dat kan ik nu echt niet zeggen. Sterker nog, ik merk aan mijn balaannames en passes dat ik in goede vorm ben. Alleen heeft een voetballer met een groepsproces te maken. Als geheel ziet het er niet uit en dan is het moeilijk uitblinken. Voor hetzelfde geld had ik de laatste twee duels acht assists achter mijn naam gehad."

De 80-voudig international hoopt dat zijn team tegen L'OM de ommekeer kan bewerkstelligen. "Hier in Marseille ligt een mooie uitdaging om het negativisme rond Inter te doorbreken en een goede serie te beginnen." Mislukt die missie dan lijkt de toekomst van trainer Claudio Ranieri aan een zijden draad te hangen. "In het voetbal is het bij een reeks slechte uitslagen tien van de tien keer de trainer die wordt geslachtofferd. Een heel elftal wegsturen, is lastig. Maar een beslissing over de positie van Ranieri is aan de club, gelukkig niet aan mij", zegt de middenvelder.

Sneijder kent een vreemde verhouding met de oefenmeester, die eerst vond dat de Nederlander niet in zijn systeem paste. Nu is Sneijder ineens zijn belangrijkste man.
Categorie:
Tag(s):