vrijdag, 1. juni 2012 - 13:25 Update: 08-07-2014 0:51

Sneijder zet in op nieuwe finale Nederland - Spanje

(Elfvoetbal) Dezelfde finale als op het WK van twee jaar geleden. Dat voorziet Wesley Sneijder als hij een voorspelling moet doen voor het komende EK.

De middenvelder van Internazionale acht het 'heel goed mogelijk' dat Nederland en Spanje elkaar op 1 juli opnieuw betwisten om een hoofdprijs op een eindtoernooi. "Er is haast niets veranderd bij hen. Die zijn ook allemaal nog 25, 26. Ik denk dat zij de beste ploeg hebben en de finale gaan halen", vertelt hij tegenover NUsport.

"Ik denk dat zij de beste ploeg hebben en de finale gaan halen. En wij ook." Sneijder kan zich deels vinden in de stelling dat teams als Spanje en FC Barcelona alleen lijken te verslaan met een ultradefensief concept. "Toch willen we aanvallen, ook tegen Spanje. Voor de WK-finale hadden we dezelfde instelling, maar in een wedstrijd moet je je weleens aanpassen."

Nederland zal eerst de zware poule met Denemarken, Duitsland en Portugal moeten overleven. Van onze oosterburen werd medio november tijdens een oefeninterland nog met 3-0 verloren. "We weten nu dat zij eerst afwachten en dan ineens komen. Toen hadden we geen antwoord. Liepen we achter de feiten aan. Dan verlies je zulke wedstrijden."

"Als je dat antwoord straks wel hebt, kun je tegen Duitsland heerlijk voetballen. Net als ons tegen Engeland lukte. Net als dat tegen Portugal kan."
Categorie:
Tag(s):