vrijdag, 27. juli 2012 - 13:56

Snelle aanhouding na schietpartij in uitgaansgebied

Lelystad

Politie Lelystad heeft op vrijdag 27 juli rond 01:00 uur de verdachte aangehouden van een schietincident dat even daarvoor plaats had gevonden in een uitgaansgelegenheid aan de Poststraat en de Neringpassage.

Eén van de agenten loste bij de aanhouding van de 45-jarige verdachte uit Lelystad een waarschuwingsschot. Bij het incident raakten een 39-jarige man uit Lelystad en een 40-jarige man uit Lelystad gewond. Het 39-jarige slachtoffer is met een schotwond overgebracht naar een ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Het 40-jarige slachtoffer liep letsel op aan het hoofd en is ter plekke behandeld door de GGD.

Volgens getuigen zou de verdachte op zijn vlucht zijn vuurwapen hebben gericht op omstanders waarbij mogelijk in enkele gevallen daadwerkelijk geschoten is. Door de technische recherche is direct op de plaats delict een sporenonderzoek ingesteld. Rechercheurs van politie Flevoland doen onderzoek naar de toedracht van dit schietincident.

Even na 01:00 uur kreeg de regionale meldkamer van politie Flevoland de melding dat er geschoten werd in het uitgaansgebied. Een getuige vertelde de medewerkers van de meldkamer dat de verdachte richting de Stationsweg zou zijn gelopen. Daar aangekomen zag een agent een man die aan het signalement voldeed. Door de agent werd gezien dat de man nog in het bezit van het vuurwapen was. Op aanroepen werd niet gereageerd door de verdachte. Nadat een agent een waarschuwingsschot loste kon de verdachte worden aanhouden. Het vuurwapen is in beslaggenomen en de verdachte, een 45-jarige Lelystedeling, is in verzekering gesteld en zit vast.

De verdachte heeft tijdens het voorval voor een horecagelegenheid in de Poststraat een medewerker neergeschoten. Dit slachtoffer is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij op dit moment wordt behandeld. Vervolgens is de verdachte richting de Stationsweg gelopen en heeft daar het 40-jarige slachtoffer verwond. Hierbij is niet geschoten. Vlak hierop kwamen de gealarmeerde agenten ter plaatse en kon de verdachte worden ingerekend. Wat de man bewogen heeft tot dit incident is onderdeel van het rechercheonderzoek.
Provincie:
Tag(s):