donderdag, 2. februari 2012 - 14:44

Snelle aanhoudingen na overval in de binnenstad Amsterdam

Amsterdam

De politie heeft woensdagavond rond zes uur een 51-jarige Fransman aangehouden die vermoedelijk kort daarvoor een winkel aan het Rokin heeft overvallen. De verdachte bedreigde de kassamedewerkers met een vuurwapen en verdween met een geldbedrag richting de Grimburgwal.

Drie agenten die in de buurt surveilleerden reageerden direct op de melding. Ze herkenden de man aan het signalement en hielden de verdachte aan. Bij de veiligheidsfouillering troffen de agenten een (nep)vuurwapen en pepperspray bij hem aan. Ook was de man nog in het bezit van de vermoedelijke buit.

Een 27-jarige man is vier dagen eerder op zaterdagmiddag 28 januari op de Dam aangehouden op verdenking van het plegen van een bankoverval in de Kalverstraat. Hij bedreigde medewerkers van een bankfiliaal aan de Kalverstraat met een vuurwapen en eiste geld. Tijdens de overval werd het overvalalarm geactiveerd. Een politieman in burger bevond zich in de buurt. Hij ving de melding op en hield het pand in het zicht. De agent wees twee toesnellende geüniformeerde collega’s op de verdachte toen deze het bankfiliaal verliet. Zij hielden de overvaller aan op de Dam. Hij had geld en een nepvuurwapen op zak. De verdachte is voorgeleid en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):