maandag, 3. september 2012 - 11:29

Spanjaard aangehouden met 38.000 euro onder zijn kleding

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Schiphol een 39-jarige Spanjaard aangehouden op verdenking van witwassen.

De man stond op het punt uit te reizen naar Spanje toen hij gecontroleerd werd door beveiligingspersoneel van de luchthaven.

Beveiligers troffen een enveloppe aan onder zijn kleding met daarin mogelijk een groot geldbedrag.

Nadat marechaussees ter plaatse waren gekomen stelden zij een onderzoek in. Hieruit bleek dat de man geen aannemelijke verklaring kon geven voor de aanwezigheid van 38.000 euro, die in de enveloppe zat.

De man is aangehouden op verdenking van witwassen. Het bureau vervolgonderzoeken van de Marechaussee zal samen met financieel rechercheurs onderzoek doen naar de aangehouden verdachte.

Het team doet op dit moment ook onderzoek naar een aangehouden verdachte, die twee weken geleden werd aangehouden. De vrouw, een 30-jarige Amsterdamse had in haar bagage zo’n 40.000 euro aan contanten en kon daar geen aannemelijke verklaring voor geven.

Het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol en de Koninklijke Marechaussee maken komende jaren extra werk van het vorderen van crimineel verkregen kapitaal, het afpakken van geld verkregen door criminelen activiteiten. Dat is één van de speerpunten.
Provincie:
Tag(s):