dinsdag, 17. juli 2012 - 21:45

Spannende avondwandeling door boswachterij Gieten Borger

Drouwen

Wilt u ontdekken hoe het is om in de avonduren door het donkere bos te wandelen? Zet al uw zintuigen op scherp en kom woensdagavond 1 augustus naar Buitencentrum Boomkroonpad! De wandeling is voor jong en oud. Het wordt een avontuurlijke tocht door het bos, waarbij u een ultieme natuurbeleving krijgt. Graag vooraf aanmelden.

De boswachters van Staatsbosbeheer nemen u mee voor een spannende belevingstocht door de bossen en over de heide van boswachterij Gieten-Borger. Zet al uw zintuigen op scherp, want er is onderweg van alles te beleven. Zo heeft u vanuit de top van het Boomkroonpad een adembenemend uitzicht over het avondbos, dat speciaal voor deze avond geopend wordt. Door het bos gaat de tocht niet alleen over de gebaande mensenpaden, maar soms ook over kleine smalle paadjes, dwars door het bos. We gaan op zoek naar ligplekken van reeën, waar de boswachter van alles over vertelt. Onderweg wordt je ook nog geblinddoekt, zodat je kunt ervaren hoe het is om andere zintuigen op scherp te zetten als je door het donker loopt! Reuze spannend!

We hopen tijdens de avondtocht ook nachtdieren te horen of te zien. Wellicht dat we reeën of dassen treffen of dat u de bosuil hoort roepen.

Aan het einde van de tocht is er een kampvuur, waar broodjes gebakken kunnen worden en er wat lekkers te drinken en te eten is. Dat alles onder begeleiding van de boswachter!
Provincie:
Tag(s):