woensdag, 30. mei 2012 - 16:40

Spectaculaire opening Vollenhoverbrug

Vollenhove

Meer dan 500 inwoners van Vollenhove en andere belangstellenden kwamen afgelopen donderdagavond kijken naar de spectaculaire opening van de Vollenhoverbrug. Dit meldt de provincie Flevoland.

Het theatergezelschap Prins-te-Paard uit Noordoostpolder had een prachtige voorstelling gemaakt voor deze feestelijke gebeurtenis. Net zoals het ontwerp van de brug het landschap markeert van het oude naar het nieuwe land; deed de voorstelling dat ook.

Onder begeleiding van speciaal voor de opening gecomponeerde muziek, watereffecten en licht liepen de eerste mensen van Vollenhove naar Noordoostpolder over de brug. Er liepen mensen met scheppen om het nieuwe land droog te leggen. Daarna volgden fietsers, trekkers en enorme landbouwmachines.

Aansluitend reed een grote rode knop van Noordoostpolder naar Vollenhove. Bestuurders van de provincies Flevoland en Overijssel, de gemeenten Steenwijkerland en Noordoostpolder en van scheepsbouwer Royal Huisman beklommen de knop en drukten deze in, zodat de brug open ging. De Botter uit Vollenhove voer er onderdoor onder luid applaus van het publiek.

Daarna was er een drankje en een hapje voor iedereen. Een geslaagde opening van een geslaagd project. Het fietspad onder de brug door moet nog worden aangelegd. Dit gebeurt deze zomer.
Provincie:
Tag(s):