vrijdag, 3. augustus 2012 - 17:00

Spontaan dansfeest op het SIVO-terrein

Odoorn

Het SIVO-festival stond de tweede avond niet alleen in het teken van de optredens van de dansgroepen, de groepen kwamen ook anders voor het voetlicht.

In de koepel op het terrein kwamen diverse dansgroepen op een bijzondere wijze voor het voetlicht, onder meer Bolivia. Het werd een echt feest van verbroedering, want de groep Ballet Folklorico de la Paz wist veel bezoekers van het festival over te halen ook op het podium te klimmen en mee te dansen. Op dat ronde podium midden op het SIVO-terrein werd spontaan gedanst door verschillende nationaliteiten, waarmee het motto van SIVO, “zomerfeest zonder grenzen” eer aangedaan werd. Jong en oud namen ritme en dans van de Bolivianen over. “Helemaal top”, riep één van de bezoekers vanaf het podium naar de kijkende belangstellenden. Het gaf een bijzondere sfeer aan deze avond, waarop ook op alle andere podia weer volop te genieten was van kleur, beweging en opzwepende muziek.

Het is één van de vernieuwingen die de organisatie dit jaar voor het evenement in Odoorn heeft doorgevoerd. Op alle festivaldagen worden gratis workshops voor jong en oud aangeboden. Dat samen dansen viel onder het motto workshop. Er zijn de komende dagen nog andere workshops. Zo verzorgt Jorge Gómez Silverio van de Groninger dansschool El Son Cubano workshops Salsa, Son en Chachacha. Percussieband Ma Marafanyi nodigt bezoekers met gevoel voor ritme uit om mee te spelen tijdens één van de workshops op de djembé, de doundoun en andere percussie instrumenten zoals krin, balafon of shekere.

Het SIVO-festival gaat nog door tot en met komende zondagmiddag. Vrijdagavond wordt vanaf 19.30 uur gedanst. Komend weekend is het programma breder van opzet dan de voorgaande dagen. Het festival begint zaterdag en zondag al om 11.00 uur. Een bijzondere attractie is de “multiculti-markt” waarop een boeiende reis te maken is langs de verschillende werelddelen. Het is een wereldse markt met kraampjes vol buitenlandse en Nederlandse artikelen, exotische lekkernijen en speciale drankjes. Ook is er komend weekend veel aandacht voor de jeugd door middel van het “kinderplein”. In het kader van het jaar van het immaterieel erfgoed worden de kinderen (tot twaalf jaar gratis toegang) door de SIVO-begeleiders onder andere vermaakt met oud-Hollandse spelletjes, samen dansen en knutselen en het instuderen van een heuse galavoorstelling. Uitgebreide informatie over het SIVO-festival 2012 is te vinden op www.sivofestival.nl
Provincie:
Tag(s):