donderdag, 15. november 2012 - 18:21

Sportvereniging gedupeerd door phishing

Assen

Een 56-jarige inwoner van Assen deed woensdagmiddag namens een sportvereniging aangifte van oplichting. Het slachtoffer werd op 9 november door een zogenaamde bankmedewerkster gebeld met de mededeling dat men nieuwe cardreaders toegestuurd zou krijgen.

Om deze goed in te kunnen stellen had zij gegevens en inlogcodes nodig en de cardreaders zouden twee dagen later worden toegestuurd. Het onwetende slachtoffer gaf de codes aan de mevrouw af. Diezelfde dag waarschuwde een bestuurslid het slachtoffer met de mededeling dat een andere sportvereniging door middel van phishing was opgelicht. Na controle van de bankrekening, bleken er duizenden euro’s te zijn verdwenen.

Phishing is een vorm van internetoplichting. In sommige gevallen wordt u via mail benaderd om in te loggen. In andere gevallen wordt u door een zogenaamde bankmedewerksters benaderd en gevraagd u inloggegevens af te geven. In andere gevallen wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen tijdens een storing. Criminelen proberen dus op listige wijze aan uw inloggegevens te komen.
Provincie:
Tag(s):