vrijdag, 2. november 2012 - 14:52

SS Rotterdam verkocht voor 30 miljoen euro maar blijft in Rotterdam

Rotterdam

Het stoomschip Rotterdam blijft in Rotterdam. Woonbron heeft exclusief overeenstemming bereikt over de verkoop van het schip met WestCord Hotels voor een bedrag van € 29,9 miljoen. 'Beide partijen hebben de intentie om de overdracht te laten plaats vinden tussen 1 januari en 1 april 2013', meldt Woonbron vrijdag .

‘Prachtige aanvulling op onze portefeuille’
Westcord Hotels, de partij waarmee na rijp beraad overeenstemming werd bereikt, is een Nederlands bedrijf met 14 hotels waaronder het Rotterdamse Hotel New York.

Harry Westers, directeur van WestCord Hotels: “We zijn zeer enthousiast over deze kans. Het schip, dat uniek is op de wereld, is een prachtige aanvulling op onze portefeuille.” De nieuwe eigenaar benadrukt dat alle boekingen gewoon doorgaan: “Gasten kunnen blijven boeken. En ook bestaande boekingen nemen wij gewoon over. Ik verheug me erop om gasten te mogen ontvangen op dit bijzondere schip.”

Behouden voor de stad
Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron: “Ik ben blij dat het schip behouden blijft voor Rotterdam. Er was interesse van meer dan honderd partijen en uiteindelijk is overeenstemming bereikt met WestCord. Het is een solide en geschikte partij met veel expertise op het gebied van horeca. Daarnaast heeft WestCord de intentie om de leer-werkplekken op het schip door te zetten.”

Woonbron is de huidige exploitanten erkentelijk voor hun inspanningen aan boord de afgelopen jaren. De overdracht van ss Rotterdam wordt momenteel voorbereid, waarbij een drietal zaken nog aandacht vraagt: het overleg met de vakbonden, de ontbinding van het contract met de huidige hotelexploitant en de juridische afwikkeling van een beslag dat ligt op de aandelen van het schip.

Opvolging aanwijzing
Woonbron startte het verkoopproces om uitvoering te geven aan een aanwijzing van de minister van Wonen om het schip te verkopen. De aanwijzing werd onderstreept door een kamerbrede motie.

Door de overeenstemming met WestCord is de aanwijzing opgevolgd. Vanuit de lokale en landelijke politiek is positief gereageerd op de overeenstemming tussen WestCord en Woonbron. Wethouder Karakus van Rotterdam verklaart: “Het verheugt mij dat het schip behouden blijft voor de stad en een bijdrage blijft leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam Zuid.”
Provincie:
Tag(s):