maandag, 16. april 2012 - 16:38 Update: 08-07-2014 0:27

Staatssecretaris Knapen en Doutzen Kroes voor veilig vrijen

Den Haag

‘Seksuele voorlichting is cruciaal voor jongeren. Dagelijks worden wereldwijd drieduizend jongeren onder de 25 jaar geïnfecteerd met hiv’, dat zei staatssecretaris Ben Knapen tijdens de presentatie van een onderzoek naar de resultaten van dance4life in Den Haag.

Knapen kreeg de studie maandag aangeboden van Doutzen Kroes, dance4life ambassadeur, en Anne, zelf hiv positief.

Dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen vaardigheden, zodat zij weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. De programma’s van dance4life hebben sinds 2003 ruim één miljoen jongeren bereikt verspreid over 27 landen.

Uit het onderzoek blijkt dat meer jongeren in Oeganda, Rusland en Nederland weten hoe ze zich kunnen beschermen tegen hiv infectie. Ook blijkt dat door seksuele voorlichting er meer over seksualiteit gepraat wordt.

Als jongeren meer kennis over seksualiteit hebben worden jongeren later seksueel actief, hebben minder sekspartners, krijgen later en minder kinderen en vrijen veiliger. Knapen: ‘Ik ben blij met deze studie die zulke goed resultaten laat zien.’

Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten is een van de vier speerpunten van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid. Jongeren zijn of worden seksueel actief en programma’s zoals die van dance4life zorgen ervoor dat jongeren verstandige keuzes kunnen maken die bijdragen aan een gezonde en positieve beleving van seksualiteit.

Buitenlandse Zaken verstrekte Dance4life 1,3 miljoen euro voor de periode 2009-2010. Sinds 2011 ontvangt dance4life als onderdeel van de MFS II alliantie ‘Unite for Body Rights’ een bijdrage van ruim 3 miljoen euro voor vijf jaar.
Categorie:
Tag(s):