dinsdag, 20. maart 2012 - 18:25

Stand van zaken onderzoek Nieuwe Markt

Nijmegen

Een week geleden besteedden Opsporing Verzocht, de Gelderlander en Omroep Gelderland meer aandacht aan het onderzoek naar de poging doodslag van 12 februari aan de Nieuwe Markt.

Dit leverde het onderzoeksteam in totaal 24 tips op waarvan enkele zeer waardevol lijken. De politie roept enkele getuigen op zich opnieuw te melden.

Over de inhoud van de tips kan nog niet veel worden gezegd. Ook omdat nader onderzoek nodig is. Mede daarom roept het onderzoeksteam de personen op die woensdag, de dag van de herhaling van Opsporing Verzocht, anoniem tips hebben doorgegeven zich opnieuw te melden. Het gebeurt niet vaak dat de politie tipgevers oproept zich opnieuw te melden. Degenen die zich via Meld Misdaad Anoniem hebben gemeld die woensdag 14 maart, gaven waardevolle informatie over de mogelijke verdachte maar het onderzoeksteam hoopt dat zij iets meer gedetailleerd kunnen zijn als zij zich opnieuw melden.

Alle overige binnengekomen tips worden uiteraard ook onderzocht. Veel van die tips gingen over verkooppunten van de cola light fles. Ook is één van de twee getuigen nu bekend bij het onderzoeksteam. Het betreft de voorlaatste klant, een negroïde man. Nog steeds hoort het onderzoeksteam graag getuigen die meer informatie hebben die van belang kan zijn in het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):