maandag, 3. september 2012 - 13:07

Stap vooruit voor elektrisch vervoer rond Schiphol

Schiphol

Het eerste batterijwisselstation waar elektrische auto's een accu binnen enkele minuten kunnen verwisselen is vandaag, maandag 3 september, door minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) op Schiphol geopend. Dit heeft het ministerie maandag laten weten.

Groen en groei
'Ik ben erg enthousiast over bedrijven die groen en groei combineren,' zegt minister Verhagen 'En ik geloof dat elektrisch vervoer kan bijdragen aan de oplossingen voor de problemen waar we als samenleving voor staan, als genoeg mensen hiervoor durven te kiezen.'

Belastingvoordeel
Met belastingvoordeel op de aanschaf en het gebruik van elektrische auto’s stimuleert de overheid het elektrisch rijden. In Nederland rijden zo’n 5000 elektrische auto’s. Daar komen maandelijks 400 auto’s bij. Het doel is 20.000 elektrische auto’s in 2015. Het bedrijf Better Place, dat het accuwisselstation heeft opgezet, stelt voor het project tien elektrische Renaults met verwisselbare accu's beschikbaar aan drie taxibedrijven.

100 procent elektrisch
Het batterijwisselstation maakt deel uit van afspraken tussen overheden en transport- en energiebedrijven om ervoor te zorgen dat in de Amsterdam-Schiphol regio een groot aantal taxi’s en andere transportmiddelen die nu nog op diesel-brandstof rijden, in de nabije toekomst zonder beperkingen 100 procent elektrisch kunnen rijden.
Provincie:
Tag(s):