woensdag, 14. november 2012 - 9:17

Stapavond voor ouders in Vlissingen

Vlissingen

De gemeente Vlissingen organiseert in samenwerking met de horeca Vlissingen op 28 november een stapavond voor ouders. Ouders kunnen op deze manier kennis maken met de horecagelegenheden in Vlissingen en zullen op een interactieve manier geïnformeerd worden over “veilig en gezond uitgaan”.

Vanaf 18.30 uur bent u welkom in het Arsenaaltheater, Arsenaalplein 1 te Vlissingen waar u wordt ontvangen met een kopje koffie/thee. Om 19:00 uur gaat de stapavond van start. De burgemeester van Vlissingen, de heer Roep, draagt de preventie van alcohol onder de Zeeuwse jeugd een warm hart toe en zal de avond openen. Tevens geeft hij een toelichting op het onderwerp ‘veilig en gezond uitgaan’.

Na het welkom en de toelichting zal Theaterloods-B u meenemen in de voorstelling ‘Gif’. Daarna zullen verschillende organisaties u informeren over alles wat met jongeren en uitgaan te maken heeft. Door deel te nemen ervaart u zelf hoe leuk stappen in Vlissingen kan zijn. U ontvangt informatie welke voorzorgsmaatregelen er worden genomen zodat uw kind veilig en gezond kan uitgaan en ook wat u als ouder zelf kunt doen en waar u rekening mee kunt houden. U krijgt tips en trucs, u kunt vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen. Maar het wordt bovenal ook een leuke avond! Meer informatie over de stapavond is te vinden op: www.laatzenietverzuipen.nl

Aanmelden
Ouders kunnen zich tot 23 november voor deze stapavond aanmelden via
www.laatzenietverzuipen.nl
Campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’

Deze stapavonden worden georganiseerd vanuit de campagne ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ Hierin werken de dertien Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland, GGD Zeeland, Indigo preventie en de politie Zeeland samen aan de alcoholproblematiek onder de jeugd in Zeeland. De centrale boodschap en tegelijkertijd de doelstelling van het project is: ‘Jeugd en alcohol, een slecht mix: Onder de 16 geen druppel en vanaf 16 jaar verantwoord omgaan met alcohol. De stapavonden blijken een succesvolle aanpak. Vorig jaar trok de stapavond in Vlissingen zo’n 100 deelnemers.
Provincie:
Tag(s):