dinsdag, 3. juli 2012 - 18:48 Update: 08-07-2014 0:31

Start consultatie verlenging GSM-vergunningen

Den Haag

Vanaf 4 juli 2012 is het mogelijk om via internet te reageren op de plannen van het ministerie van Economische Zaken (EZ), Landbouw en Innovatie om het gebruik van de GSM vergunningen door de huidige providers te verlengen. 'Deze zogenaamde consultatieronde is zowel voor bedrijven als voor geïnteresseerden in de GSM frequentieveiling', meldt het ministerie van EZ dinsdag.

Online consultatie
In april 2012 heeft het ministerie bekendgemaakt dat de huidige aanbieders langer gebruik kunnen maken van de vergunningen, met maximaal 21 maanden.

Daarnaast mogen nieuwe providers eerder gebruik maken met de voor hen gereserveerde GSM-vergunning. Men kan tot en met 16 augustus reageren op deze plannen en suggesties doen via www.internetconsultatie.nl/verlengbaarheidgsm

Veiling eind oktober 2012
Eind oktober 2012 wordt een groot pakket mobiele vergunningen geveild, waaronder de GSM-vergunningen die nu volop in gebruik zijn. Na afloop van de veiling heeft iedereen andere frequenties.

De vergunninghouders moeten hun netwerken dan aanpassen en omschakelen van de oude naar de nieuwe frequenties. Dat dient geleidelijk en zorgvuldig te gebeuren om te voorkomen dat er storingen in de mobiele telecommunicatiedienstverlening optreden.

Daarom krijgen de aanbieders van mobiele telecommunicatiediensten de mogelijkheid om hun GSM-vergunningen met maximaal 21 maanden te verlengen.

Nieuwe telecomaanbieders hoeven niet te wachten tot na de verlenging. Als ze dat willen kunnen ze eerder aan de slag met de voor hen gereserveerde GSM-vergunning.

De vergunninghouders moeten bij de omschakeling van de oude naar de nieuwe vergunningen goed met elkaar samenwerken zodat hun klanten geen last hebben van de omschakeling. In de vergunningen wordt daarom een verplichting opgenomen om snel goede afspraken te maken.

Afspraken
De vergunninghouders zijn verplicht om goede afspraken te maken over de omschakeling van de oude naar de nieuwe frequenties. De verlenging en de afspraken zijn nodig om er voor te zorgen dat iedereen mobiel kan blijven bellen en internetten tijdens de omschakeling van de oude naar de nieuwe frequenties.
Categorie:
Tag(s):