maandag, 5. november 2012 - 10:05

Start Sabewa Zeeland

Terneuzen

Hoewel Sabewa Zeeland officieel pas op 1 januari 2013 start, is de eerste werkdag van de medewerkers maandagochtend al begonnen. De nieuwe organisatie neemt vanaf 1 januari 2013 de taken waarderen, heffen en innen over van acht Zeeuwse gemeenten en het waterschap.

De medewerkers van Sabewa Zeeland zijn ervaren in het belastingwerk: zij waren voorheen werkzaam bij de deelnemende organisaties.

Sabewa Zeeland start officieel op 1 januari 2013. De organisatie verstuurt vanaf dan onder die naam de aanslagen voor uw waterschapsbelasting en gemeentelijke belasting. Wie in één van de deelnemende gemeenten woont, ontvangt dus geen post meer van de gemeente met betrekking tot hun aanslag. Ook komt er geen acceptgiro van het waterschap. Vanaf 1 januari is er in de deelnemende gemeenten maar één organisatie meer die de aanslagen waardeert, heft en int en dat is Sabewa Zeeland.

Eén loket
Sabewa Zeeland staat voor Samenwerking Belastingen en Waardebepaling Zeeland. Deze nieuwe organisatie waardeert, heft en int vanaf januari 2013 bij alle Zeeuwse huishoudens de waterschapsbelasting en in de acht deelnemende gemeenten de gemeentelijke belasting. Dat betekent dat er één loket is waar inwoners met al hun vragen over hun aanslag terecht kunnen.

Deelnemende organisaties
Voor de inwoners van de gemeenten Borsele, Tholen, Kapelle en Goes is de naam Sabewa bekend, omdat zij onder die naam al langer samenwerkten op het gebied van belastingen. Sinds dit jaar zijn vier nieuwe gemeenten en het waterschap aangesloten, en is de naam veranderd naar Sabewa Zeeland. Op dit moment wordt Sabewa Zeeland gevormd door Waterschap Scheldestromen en de gemeenten Goes, Tholen, Kapelle, Borsele, Reimerswaal, Sluis, Hulst en Terneuzen.

Ervaren medewerkers
Alle medewerkers van Sabewa Zeeland waren voorheen werkzaam bij het waterschap of een van de deelnemende gemeenten op het gebied van belastingen. Samen vormen zij nu de teams heffen, innen en waarderen van Sabewa Zeeland.

Nieuw logo
Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe huisstijl. Het logo is vanochtend aan de medewerkers gepresenteerd.

Informatie
Wie nog meer wil weten over Sabewa Zeeland kan bellen voor vragen naar het algemene nummer: tel 088-9995800. De website www.sabewazeeland.nl wordt op dit moment ontwikkeld en is binnenkort online.
Provincie:
Tag(s):