woensdag, 29. februari 2012 - 17:30

Steen door raam politieauto voor 'taxi-ritje' Emmeloord eindigt in cel

Almere

Een 20-jarige dronken man uit Emmeloord is in de nacht van dinsdag op woensdag voor de deur van het politiebureau in Almere aangehouden nadat hij met een stoeptegel een autoruit van een politieauto ingooide. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

De man deed dit omdat hij vervoer nodig had naar Emmeloord en de politie hem niet wilde brengen. Bij de insluiting van de verdachte beledigde hij twee politiemedewerkers. De Emmeloorder is ingesloten en zijn zaak is woensdag door de recherche afgehandeld.

Even na middernacht hoorde een politieman in het bureau tumult voor de deur. Daar werd een jas aangetroffen maar geen eigenaar. Even later verscheen een man die duidelijk te diep in het glaasje had gekeken en hij eiste dat de politie hem naar Emmeloord zou brengen.

Toen hem duidelijk werd dat de politie geen taxibedrijf was werd hij boos en verliet hij het bureau. Hij gaf aan dat hij dan wel iets moest gaan doen om toch naar Emmeloord te komen. Circa 20 minuten later gooide de Emmeloorder voor het politiebureau een steen door een zijruit van een niet-herkenbare politieauto. Hij werd direct ingerekend maar de actie bracht hem niet verder dan het cellenblok in Almere.

Bij de insluiting uitte de verdachte beledigende en kwetsende taal tegen enkele politiemedewerkers. Door de recherche van Almere Stad Oost is de zaak woensdag verder afgehandeld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en belediging. De kosten van schadeherstel worden op de Emmeloorder verhaald.
Provincie:
Tag(s):