vrijdag, 2. maart 2012 - 17:02

Sterkste mannen strijden in Kerkrade om titel

Kerkrade

Op zaterdag 14 juli 2012 zullen de sterkste mannen van Nederland zich verzamelen op de Markt in Kerkrade om te strijden voor de titel 'Sterkste man van Nederland'. "Ik hoop dat de zinderende ambiance in onze stad de deelnemers zal tillen tot een hoog niveau, zodat dit een bijzondere strijd om de titel zal worden", aldus wethouder Tim Weijers.

Het is de 26e keer dat de 'Sterkste man van Nederland' georganiseerd wordt. Vorige edities werden door ongeveer 3000 mensen bezocht. Het gehele evenement zal in september op de landelijke tv-zender RTL7 uitgezonden worden.

Onderdelen
Tijdens dit kampioenschap kunnen verschillende officiële onderdelen uitgevoerd worden zoals boomstamtillen, vrachtwagen trekken, wasmachines laden, atlas stones, wheel flippen en deadliften. De exacte onderdelen worden in mei bekendgemaakt. Het deelnemersveld bestaat uit alle toppers van Nederland. De deelnemers kunnen zich kwalificeren door deel te nemen aan een van de vier kwartfinales. gehouden in verschillende plaatsen in Nederland. Wethouder Weijers: "Het ziet er naar uit dat ook de huidige Sterkste Limburger, Alex Moonen uit Schinveld, zal deelnemen aan de wedstrijd 'Sterkste Man van Nederland' in Kerkrade. Wij zijn er trots op dat we, met hulp van deze sportman uit onze eigen regio, dit grootschalig evenement hebben weten binnen te halen."

Provinciale kampioenschappen
In heel Nederland wordt voorafgaand aan deze Nationale strijd provinciale kampioenschappen en voorrondes gehouden. Ook in Limburg zal op zaterdag 5 mei 2012 op de Markt in Kerkrade gestreden worden voor plaatsing in de kwartfinales en tevens wordt op die dag gestreden voor de titel 'Sterkste Boomstamtiller van Nederland', als kwalificatie voor het WK Boomstamtillen in Litouwen.
Provincie:
Tag(s):