maandag, 20. februari 2012 - 11:12 Update: 08-07-2014 0:54

Stevia: de calorie-vrije suikervervanger uit de natuur

In Paraguay staat de Stevia plant al eeuwenlang bekend om haar intense zoetkracht. De Stevia plant bevat natuurlijke zoetstoffen (steviolglycosiden), die 300 keer zoeter zijn dan suiker.

Hierdoor is Stevia uitstekend geschikt als calorie-vrije suikervervanger. De laatste decennia is Stevia wereldwijd ontdekt vanwege haar goede eigenschappen en sinds december 2011 is het gebruik van steviolglycosiden in voedingsmiddelen in de hele EU goedgekeurd. Dankzij de zoetkracht van de Stevia plant biedt Natrena vanaf nu een nieuw alternatief voor suiker, waardoor je zorgeloos kan genieten van zoet: Natrena Stevia.

Natuur, bedankt!
Natrena Stevia is calorie-vrij, waardoor het zeer geschikt is voor iedereen die op zijn gewicht wil letten. Klinische studies hebben aangetoond dat steviolglycosiden geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor is Natrena Stevia tevens geschikt voor diabetici.

De nieuwe Natrena Stevia productlijn bestaat uit twee varianten; zoetjes en kristalpoeder. De zoetjesvariant verwerkt het goede van deze Zuid-Amerikaanse plant in een heerlijk smakend zoetje voor in de koffie en thee. De kristalpoedervariant is ideaal als suikervervanger in de keuken.

Primeur: suikervrij bakken met Stevia
Niet eerder was het mogelijk om met Natrena Kristalpoeder te bakken.
De intense zoetkracht van het natuurlijke Paraguayaanse wondermiddel Stevia maakt het echter vanaf nu mogelijk om suikervrij en calorie-arm te koken en bakken tot 200°C. Met Natrena Stevia als basis creëer je met gemak de lekkerste taarten, gebakjes en cupcakes. Dit voorjaar verschijnen op de website www.natrena.nl/stevia heerlijke recepten met Natrena Stevia.
Categorie:
Tag(s):