vrijdag, 27. juli 2012 - 11:17

Stijging anti-homo incidenten in regio Amsterdam

Amsterdam

Het aantal meldingen van incidenten gerelateerd aan seksuele gerichtheid is het afgelopen jaar in de regio Amsterdam gestegen. Dat constateert het politieteam Roze in Blauw.

In 2010 werden er nog 487 incidenten gemeld. In 2011 blijken dat er 564 te zijn. De meldingen variëren van beledigingen, pesten, bespugen en uitschelden tot bedreiging met geweld en daadwerkelijk geweld. Het aantal gemelde geweldsincidenten daalde licht van 182 naar 176.

Voorzitter van Roze in Blauw en woordvoerder Ellie Lust: 'Of er daadwerkelijk meer gebeurt blijft onduidelijk, omdat de stijging van meldingen ook te maken kan hebben met een toename van de meldings- en aangiftebereidheid. Ook de registratie binnen ons politie systeem is inmiddels zodanig uitgebreid dat er meer zicht komt op het aantal incidenten. Hoe dan ook, blijft het onacceptabel dat er dagelijks gemiddeld 1 à 2 anti-homo gerelateerde incidenten plaatsvinden.

We blijven slachtoffers oproepen zich bij ons te melden wanneer zij te maken krijgen met geweld of ander discriminerend gedrag, want we kunnen ingrijpen in wat we weten en niet in wat we niet weten. We zullen de afhandeling van de meldingen nauwgezet begeleiden.'
Provincie:
Tag(s):