vrijdag, 16. november 2012 - 18:44

Stiller asfalt voor de A27 bij Voordorp

Utrecht

Minder geluidsoverlast van de A27 voor de bewoners van de wijk Voordorp in Utrecht. De provincie, de gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat zorgen samen voor stiller asfalt, om de geluidsoverlast voor de bewoners van deze wijk tegen te gaan.

Gedeputeerde Remco van Lunteren: “We willen graag wat doen tegen de overlast die de omwonenden ervaren, zodat zij niet tussen wal en schip vallen.”

De andere delen van de A27 hebben al of krijgen met de planstudie A27/A1 ook het stillere asfalt. Het stuk van de A27 langs Voordorp wordt voorlopig niet aangepakt, dus zou ook geen geluidsmaatregelen krijgen. Door de bijdragen van de provincie en de gemeente kan dit stuk nu ook stiller gemaakt worden.

Vanaf maandag 19 november start Rijkswaterstaat ’s avonds en ’s nachts met werkzaamheden om de weg te onderhouden, en zal tijdens deze werkzaamheden meteen het stille dubbellaags ZOAB aanleggen.

ZOAB staat voor Zeer Open Asfaltbeton en wordt ook wel fluisterasfalt genoemd. Het geluid van overrijdende auto’s is op dit asfalt een stuk minder. Dit komt omdat er in totaal meer holle ruimte zit in het asfalt waar het geluid in wordt opgevangen. Bij een dubbele laag van dit asfalt is het effect nog groter.
Provincie:
Tag(s):