dinsdag, 20. maart 2012 - 18:19

Stilstaan voor de slachtoffers van het busdrama in Zwitserland tijdens Boomfeestdag

Sluis

Op 21 maart 2012 doen leerlingen van 78 Zeeuwse scholen mee met Boomfeestdag. Ruim 1.600 kinderen planten deze dag bomen en ondernemen activiteiten die horen bij het landelijke thema ‘Bomen (be)leven’. Ook de leerlingen van de Europaschool in Zuidzande doen mee.

Bomen zorgen immers voor leven: zonder bomen, is er ook geen leven op aarde. Daarnaast hebben bomen een grote belevingswaarde: ze roepen emotie op en kinderen voelen zich verbonden. De Nationale Boomfeestdag wil stimuleren dat kinderen vaker buiten komen om zo op speelse wijze de natuur te leren kennen én meer te bewegen! In Sluis vinden morgen op verschillende locaties diverse activiteiten plaats. Wethouder Jan Schaalje (portefeuillehouder van Onderwijs) is morgen op de Europaschool in Zuidzande aanwezig om samen met de kinderen van de hoogste klas sierkersen in het kader van de Nationale Boomfeestdag te planten.

De Sluise wethouder staat tijdens deze Boomfeestdag samen met de schoolkinderen van Zuidzande ook stil bij het tragische busongeluk dat vorige week dinsdag in Zwitserland is gebeurd. 28 Personen zijn om het leven gekomen waaronder 22 kinderen. De gemeente Sluis wil aandacht geven aan dit ongeval omdat hierbij kinderen betrokken zijn en juist kinderen staan centraal bij de Boomfeestdag. In Zuidzande wordt daarom op een speciaal plekje ook een sierkers geplant ter nagedachtenis aan de slachtoffers.
Provincie:
Tag(s):