vrijdag, 9. maart 2012 - 9:54

Stiptheidsacties douanemedewerkers voor betere cao

Schiphol

Medewerkers van de douane gaan dinsdag 13 maart a.s. stiptheidsacties houden in alle aankomst- en vertrekterminals op Schiphol. Tussen 12.00 en 13.00 uur zullen alle passagiers volledig worden gecontroleerd. Dit zegt Abvakabo FNV.

Douanemedewerkers zitten al twee jaar op rij op de nullijn als het gaat om loonsverhoging. Volgens het FNV weigert de overheid hieraan tegemoet te komen en als de lonen bevroren blijven, zal er op 13 maart actie gevoerd worden.

De stiptheidsacties houden in dat van alle passagiers herkomst, vliegtickets en de bagagestickers worden gecontroleerd. Passagiers kunnen hierdoor te maken krijgen met vertragingen bij de douane. Ook bij de vertrekterminals zijn stiptheidsacties. Deze gelden voor alle reizigers die langs de douane moeten, bijvoorbeeld voor BTW-teruggave.

Ook het douanepersoneel dat op de vrachtafdeling van Schiphol werkt, komt tussen 12:00 uur en 13:00 uur in actie. De afdeling Cargo schakelt terug naar de zondagsdienst. Veel aangiften voor cargo moeten een uur wachten tot zij in behandeling worden genomen. Voor de goederen die bederfelijk zijn of waarvan het een risico is om ze een uur op te houden, wordt een uitzondering gemaakt.
Provincie:
Tag(s):