donderdag, 13. december 2012 - 21:57 Update: 08-07-2014 0:44

'Stop niet met fluiten vanwege zo'n gebeurtenis'

(ELFvoetbal) Uitgerekend na een weekend van bezinning werd de voetbalwereld deze week wederom opgeschrikt door een mishandeling van een arbiter in het amateurvoetbal.

Scheidsrechter Rob Oldenhave moest tijdens het duel tussen MASV en De Paasberg een rake klap incasseren. In gesprek met De Gelderlander doet hij zijn verhaal. "Mijn vrouw zei nog 'die grensrechter in Almere is wel overleden'. Maar ik ga niet stoppen met fluiten vanwege zo'n jongen."


Als gevolg van het incident werd besloten een einde te maken aan het duel in Arnhem. "Beide clubs valt niets te verwijten. Ik ben keurig opgevangen", zegt Oldenhave. "Ik heb nog overwogen toch door te laten voetballen. Het bestuur van MASV wilde dat niet. Maar deze actie kan ook echt niet door de beugel. Uitgerekend nu het amateurvoetbal dit weekeinde heeft stilgelegen vanwege dat trieste incident in Almere gebeurt dit."


"Dat hele verhaal van Almere gaat door je hoofd als je die klap in je gezicht krijgt", vervolgt de arbiter, die zelf al een straf in gedachten heeft. "Die speler is na afloop nog bij mij in de kleedkamer geweest om excuses aan te bieden. Die heb ik geweigerd. Deze vent moeten ze levenslang schorsen."
Categorie:
Tag(s):