dinsdag, 26. juni 2012 - 12:56

Storing 112 eist een leven

Den Haag

Alle 164 bellers die in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juni als gevolg van een storing geen contact konden krijgen met alarmnummer 112 zijn getraceerd. Daaruit is gebleken dat in één geval waarbij getracht is contact te krijgen met 112 iemand als gevolg van een hartfalen is overleden.

Deze melding kwam in tweede instantie, vier minuten na de eerste poging tot bellen, alsnog binnen bij de alarmcentrale. De ambulance was vervolgens negen minuten na die melding ter plaatste.

Voor minister Opstelten van Veiligheid en Justitie staat voorop dat in situaties waarin elke seconde telt, de 112 alarmcentrale bereikbaar moet zijn. De minister heeft de Inspectie VenJ en Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd nader onderzoek in te stellen naar de feiten en omstandigheden rond deze melding waarbij een persoon is overleden.

De 112-storing vond tussen 00.15 en 06.20 uur plaats, waardoor de alarmcentrale voor een deel van de mobiele bellers niet bereikbaar was. Vanaf vaste nummers was het alarmnummer wel bereikbaar. De storing was een gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan de 112-infrastructuur.
Provincie:
Tag(s):