maandag, 6. augustus 2012 - 15:40

Storingsmonteur NS geschorst na weghalen zwaan van spoor

Amsterdam

Een storingsmonteur van NedTrain is geschorst omdat hij een zwaan van het spoor heeft gehaald. 'De storingsmonteur is vanaf vandaag met betaald verlof', meldt de NS maandag.

De monteur haalde vorige week donderdag de zwaan van het spoor op het Centraal Station, volgens eigen zeggen niet meer dan 200 meter ten westen van het perron, nadat hij de melding had gehoord via de omroepinstallatie van het station. Door de zwaan lag het treinverkeer stil. Volgens de NS had de monteur niet de bevoegdheid om over het spoor te lopen.

‘Gedurende zijn verlof wordt er onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het zich begeven op het spoor. Het lijkt erop dat deze storingsmonteur het veiligheidsprotocol heeft geschonden wat tot een groter gevaar voor hem en anderen had kunnen leiden’, stelt de NS.

‘NS en ProRail hechten zeer aan veiligheid op de baan. De strikte protocollen en het naleven ervan hebben er voor gezorgd dat er sinds 2004 zich geen ongelukken met medewerkers aan het spoor meer hebben voor gedaan. Deze protocollen worden door de verschillende inspecties dan ook streng gecontroleerd zodat baanvakken veilig blijven voor medewerkers, machinisten en reizigers’, aldus de NS.
Provincie:
Tag(s):