zaterdag, 5. mei 2012 - 18:21

Straathandelaar biedt politie soft drugs aan

Tilburg

Vrijdagavond hebben een politieagent en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee rond 20.30 uur op het Koningsplein een 51-jarige Tilburger aangehouden nadat hij aan hen soft drugs probeerde te verkopen.

De twee opsporingsambtenaren liepen op de Piusstraat in burger om te controleren op mogelijke randverschijnselen vanwege de invoer van de wietpas. Ze zagen een man op een fiets zitten die hen aansprak. De man zei: "willen jullie wiet?". Vervolgens riep hij: 'kom mee, kom mee, ik heb wiet en hasj, maar er is veel controle.' Hij nam de dienders mee naar het Koningsplein. Daar haalde hij een doek uit zijn tas die hij op zijn bagagedrager legde, waarna hij zeven zakjes met hennep daarop uitstalde. Hij werd aangehouden en heeft op het politiebureau een AU-dagvaarding gekregen. De drugs zijn in beslag genomen/

Clubpas
Op 1 mei is de zogenaamde clubpas ingevoerd en werken coffeeshops met leden. Alleen inwoners van Nederland vanaf 18 jaar mogen lid worden van de coffeeshop en alleen leden mogen naar binnen. De clubpas is een bestuurlijke maatregel en de politie is belast met de controle van coffeeshops en dus ook van de ledenlijsten. Daarnaast zal de politie scherp controleren op eventuele verschuivingen naar illegale handel.

Vanaf 1 mei houdt de politie daarom met regelmaat verkeerscontroles om drugstoeristen te wijzen op het nieuwe beleid en hen te ontmoedigen hier drugs te komen kopen. Ook coffeeshops worden regelmatig gecontroleerd. De politie houdt opvallend en onopvallend toezicht en let hierbij op signalen die wijzen op illegale handel. Ook worden meldingen van burgers over illegale drugshandel scherp in de gaten gehouden.
Provincie:
Tag(s):