woensdag, 31. oktober 2012 - 11:36

Straatrover belandt in gracht

Amsterdam

Een 23-jarige man is woensdag rond vier uur ’s ochtends in de Nieuwe Kerkstraat beroofd van persoonlijke spullen.

De 23-jarige man zette zijn auto aan de kant van de weg omdat hij erg nodig moest plassen. Toen hij uitstapte, werd hij overvallen door twee mannen met een bivakmuts op. Een van hen bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling waardoor het slachtoffer op de grond belandde. Hij werd vervolgens op zijn hoofd geslagen en zijn zakken werden leeggehaald. Daarna renden de straatrovers in de richting van de Weesperstraat.

Twee agenten zagen even later op de Nieuwe Prinsengracht twee mannen rennen in de richting van het Weesperplein. Toen zij met hun auto achter het rennende duo aanreden, renden die ineens terug richting de Nieuwe Kerkstraat. Een van de agenten sprong hier uit de auto, vorderde een fiets van een voorbijganger en zette de achtervolging in.
Op de Nieuwe Keizersgracht sprong een van de verdachten in de gracht. Agenten hebben hem eruit getrokken, waarna de 25-jarige Amsterdammer is aangehouden. De tweede verdachte - een 23-jarige Amsterdammer - is na nog een korte achtervolging aangehouden op de Magere Brug.

De verdachten bleken twee mobiele telefoons, een ID-kaart en contact geld van het slachtoffer gestolen te hebben.
Provincie:
Tag(s):