donderdag, 8. november 2012 - 13:04

Straatrover belt zelf politie na achtervolging vrouwelijk slachtoffer

Mijdrecht

Een jongen beroofde op woensdagavond 7 november een vrouw van haar tas. Hij belde zelf de politie.

Rond 19.00 uur liep een 40-jarige vrouw uit Mijdrecht over de Dr. van den Berglaan en zag daar twee jongens bij een bushalte zitten. Zij passeerde de halte en liep door. Plotseling voelde zij dat hard aan haar schoudertas werd gerukt. Zij hield haar tas echter vast, maar de verdachte bleef er aan trekken en wist de tas los te rukken. Vervolgens rende hij weg.

De Mijdrechtse liet het niet op zich zitten en zette de achtervolging in. Daarbij kwam zij nog ten val, maar bleef achter de straatrover aan rennen. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte zijn buit weg.

Het slachtoffer raakte het zicht op de verdachte kwijt en liep naar een winkel aan de Leicester. Daar zag zij een jongen staan, die geheel aan het signalement van de verdachte voldeed. Zij sprak hem aan, maar hij ontkende iets met de straatroof te maken te hebben. Hij bood haar aan de politie te bellen en deed dit daadwerkelijk. Agenten gingen ter plaatse. Zij spraken met het slachtoffer.

Uit haar verklaring en het onderzoek ter plaatse bleek dat de melder, een 15-jarige jongen uit Mijdrecht, inderdaad de straatrover was. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij onderzoek in de omgeving werd de tas van het slachtoffer aangetroffen. Er was niets uit weggenomen.
Provincie:
Tag(s):