donderdag, 6. december 2012 - 14:33

Strafvervolging in koolmonoxidevergiftigingszaak Meppel

Meppel

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt strafvervolging in voor dood door schuld tegen twee bedrijven, die betrokken waren bij een renovatieproject in Meppel. Op 25 december 2010 overleden twee mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging.

Het vrijkomen van de koolmonoxide kon plaats vinden door een combinatie van een verkeerd afgestelde cv-ketel en een ondeugdelijke installatie van de rookgasafvoer. De zitting is op 19 februari 2013 voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank Assen.

Op 25 december 2010 kwamen een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Doezum om het leven in een flat aan de Thorbeckelaan in Meppel. Uit onderzoek bleek dat de man en de vrouw zijn overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Kort na het incident werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door het OM om te bekijken of er strafbare feiten zijn gepleegd en wie hiervoor verantwoordelijk is te stellen.

Bij het installeren van de rookgasafvoerbuizen zijn meerdere bedrijven en personen betrokken geweest. In het onderzoek hiernaar zijn 24 verdachten naar voren gekomen maar uiteindelijk worden hiervan twee verdachten strafrechtelijk vervolgd: Loodsluis bv en Rendo nv. In totaal zijn er in dit onderzoek 26 verdachten gehoord. Tegen de overige 24 verdachten stelt het OM geen vervolging in omdat zij niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden.
Provincie:
Tag(s):