woensdag, 22. augustus 2012 - 13:36

Strandzandsculpturen langs de Waal

Beuningen

Houd jij ook zo van zand en water? Kom dan op woensdag 29 augustus naar Het Dijkmagazijn, om zandsculpturen te maken aan het Waalstrand! We bouwen niet zomaar een zandkasteel, maar gaan als echte kunstenaars aan de slag om een heuse zandsculptuur te maken.

Op de stranden in Beuningen ligt allerlei moois wat we kunnen gebruiken om er een echt kunstwerk van te maken. En wie goed kan strandjutten, vindt er van alles om het zandbeeld helemaal af te maken. Er is zoveel te vinden: van lege fles tot misschien wel een stuk visnet van een schip.

Water en zand zijn er genoeg, en we gaan er lekker mee kliederen! We kunnen er vanalles van maken: van zandkastelen tot…. sculpturen. Oftewel, een fantasiebeeld dat je zelf of samen met anderen maakt. Een draak, een popster of je lievelingsdier. Alles kan en niets is te gek. Er is ruimte genoeg om uit te proberen tot hoe hoog je kunt bouwen. Met een beetje klei maak je de zaak wat steviger. En met schelpen en stenen wordt je sculptuur nog mooier! Na afloop worden er foto’s van je kunstwerk gemaakt, zodat je een herinnering hebt, ook als het water en de wind je beeld weer tot los zand uiteen laten vallen. En natuurlijk is er ook iets te drinken voor alle harde werkers!

Het Dijkmagazijn, centrum voor natuur- en milieu educatie, verzorgt o.a. lessen voor scholen, in en over de natuur. Daarnaast organiseert het Dijkmagazijn ook leuke en leerzame uitjes voor kinderen in de natuur, uiteraard onder deskundige begeleiding.

Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan, en kleren die vies mogen worden.

Strandzandsculpturen langs de Waal, woensdag 29 augustus, 14.00-15.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname € 3,- (incl. consumptie). Reserveren kan via dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.
Provincie:
Tag(s):