dinsdag, 20. november 2012 - 11:40 Update: 08-07-2014 0:44

Strikte regels op gebied van voetbalshirtjes ruilen

(Elf Voetbal) Van ruilen komt huilen, luidt het spreekwoord. Toch zie je vaak dat spelers hun shirtjes uitwisselen na afloop van de wedstrijd, maar hier zitten strikte regels aan vast.

"Na de wedstrijd worden de shirts gewoon gewassen en het volgende duel weer gebruikt", zegt ADO Den Haag-woordvoerster Nathalie Nuiten tegenover Sp!ts. "Als de spelers elke week hun shirtjes weggeven, loopt het uit de hand en kunnen we het simpelweg niet meer betalen. Een paar jaar geleden waren de regels nog strenger, want toen moesten ze alle extra shirts zelf betalen. Dat is afhankelijk van hoeveel shirts we ter beschikking gesteld krijgen van de sponsor."

Bij Willem II krijgen de spelers één shirt met lange en één shirt met korte mouwen. Van ruilen is dus geen sprake. "Al gebeurt dat natuurlijk wel af en toe. Bijvoorbeeld als twee spelers elkaar van vroeger kennen", zegt woordvoerder René Vermetten. "Maar dan gaat het vaak om shirts die ze van tevoren zelf in de fanshop hebben gekocht."

Ajax, dat dit seizoen actief is in de Champions League, hanteert ook strikte regels. "Als ze er meer willen weggeven, worden de kosten doorbelast aan de spelers", vertelt woordvoerster Eefje Schep. Na afloop van Europese duels mogen de Amsterdammers wel gewoon hun tricot ruilen.
Categorie:
Tag(s):