donderdag, 19. juli 2012 - 19:56

Student Hotel: broedplaats van honderden internationale studenten

Amsterdam

Wethouder Freek Ossel, stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud en initiatiefnemer Charlie MacGregor onthulden donderdag het bouwbord voor 'The Student Hotel'.

Het oude Elsevierkantoor aan de Jan van Galenstraat verandert binnen een jaar in een creatieve broedplaats voor honderden internationale studenten. De initiatiefnemers lieten samen 300 ballonnen op, waarmee de transformatie van het strakke jaren 60 gebouw is begonnen. In het hotel komen 709 designkamers en gemeenschappelijke ruimtes voor studenten.

The Student Hotel draait om community, convenience en comfort voor internationale en Nederlandse studenten die hier kort werken of studeren. Bedenker Charlie MacGregor: “Tijdens je studie leg je contacten voor het leven. Onze gebouwen zijn erop ontworpen dat studenten direct terechtkomen in een internationale omgeving, die is gericht op kennis en ervaringen delen. De student rolt zijn koffer naar binnen, wij regelen de rest!”

Nederland kent een structureel tekort aan studentenwoningen, tegelijkertijd staan veel kantoorpanden leeg. Vanwege de relatief lage studiekosten in ons land groeit het aantal buitenlandse studenten naar verwachting komende jaren verder. Amsterdam heeft twee topuniversiteiten en nu al meer dan 100.000 studenten. Daarom is het succes van The Student Hotel bij voorbaat verzekerd.

Met 709 kamers wordt The Student Hotel Amsterdam volgend jaar meteen het grootste hotel van Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft de regelgeving aangepast en maakt deze nieuwe vorm van studentenhuisvesting mogelijk. Daarmee is nu de weg vrij voor meer investeringen in kantoortransformaties. Wethouder Freek Ossel: "Met The Student Hotel slaan we twee vliegen in een klap. Amsterdam kent een grote vraag naar studentenwoningen, terwijl er volop kantoorpanden leeg staan. Maak het mogelijk om in een kantoorpand studenten te huisvesten en klaar ben je. Prachtig voorbeeld voor andere initiatieven in de stad."
Provincie:
Tag(s):