vrijdag, 15. juni 2012 - 13:54

Studenten archeologie op veldonderzoek bedrijvenpark Deventer

Deventer

Studenten archeologie van Saxion zijn in het verleden gedoken op het terrein van het toekomstige A1 Bedrijvenpark Deventer. De afgelopen weken waren de studenten druk met veldonderzoek. “Het was ontzettend leerzaam.”

Archeologen speuren en graven al ruim tien jaar op het terrein bij de afslag Deventer-Oost van de A1. De afgelopen weken was het de beurt aan de studenten van Saxion. De eerstejaars archeologen deden voor het eerst veldonderzoek.

“Een groot deel van het oostelijke bedrijventerrein hebben wij inmiddels uitgekamd, de studenten wierpen hun frisse blik op de laaggelegen delen”, vertelt Bart Vermeulen, gemeentelijk archeoloog bij de gemeente Deventer. “Het was voor de studenten een uitgelezen kans om praktijkervaring op te doen. Dankzij het onderzoek van de studenten krijgen wij nog meer kennis over het grondgebied.”

Eerste stappen
Ruim zestig studenten hebben de afgelopen weken hun blik geworpen op het toekomstige bedrijventerrein. Naast het opgraven van vuurstenen en haardkuilen vonden zij de grondsporen van een boerderij van meer dan 2000 jaar oud. Voor student Robert de Hoop waren het de eerste stappen in het werkveld.

“Hier doe je het voor. Mijn enthousiasme nam met de dag toe. Het was ontzettend leerzaam. We hebben een kuil met scherven gevonden en probeerden het verhaal daarachter te ontdekken.”

Historie
Het gebied rondom de A1 kent een rijke geschiedenis, dat merkten de archeologen tijdens hun werkzaamheden. “Op termijn nemen wij het westelijke gedeelte van het gebied onder de loep. De studenten van de opleiding archeologie zijn dan ook van harte welkom. Wij kunnen de hulp goed gebruiken en laten de nieuwe generatie graag kennismaken met het werkveld”, besluit Vermeulen.
Provincie:
Tag(s):