donderdag, 6. september 2012 - 14:28

Studenten stemmen SP en willen Rutte als premier

Den Haag

De SP is de populairste politieke partij onder HBO- en WO-studenten. Met 19,2 procent is de SP de partij waar de meeste studerende Nederlanders op stemmen, gevolgd door de PvdA (16,3 procent) en D66 (15,2 procent).

Opvallend is dat de studenten Roemer echter niet als favoriete premier zien. De vraag 'Wie wil jij als premier van Nederland?' beantwoordt 23,6 procent met Rutte. Samsom staat hier op de tweede plaats met 21,5 procent en Roemer sluit de top drie met 17,9 procent. ASA bracht afgelopen week de politieke voorkeur van ruim 820 HBO- en WO-studenten in kaart.

Het minst populair is de PVV, bijna de helft van de studenten wil deze partij absoluut niet in de Tweede Kamer zien. De SGP volgt met afstand op de tweede plek: 10,4 procent wil niet dat deze partij gaat regeren. Deze top drie wordt afgesloten door de VVD, 7,2 procent van de studenten wil deze partij niet in de Kamer. Geert Wilders is de minst populaire lijsttrekker, 62,8 procent wil de PPV-leider niet als premier van Nederland.
Provincie:
Tag(s):