maandag, 4. juni 2012 - 10:03

Studentenverenigingen halen 13.751 euro op met de BAZES

Groningen

Afgelopen zaterdag 2 juni maakten de studentenverenigingen dit recordbedrag op de Vismarkt bekend tijdens de nacht van Kunst en Wetenschap. Het was dit jaar de 14e editie van de BAZES (Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen), de studenten zamelden geld in voor Kids United, een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking in Groningen.

Nooit eerder werd er met de BAZES zo veel geld opgehaald. De verenigingen hadden de benefietactie dit jaar uitgebreid met een extra loterij en bingo’s in buurt- en bejaardentehuizen. ‘Een leuke manier om extra geld op te halen, maar ook een leuke manier om de stadjers meer bij de BAZES te betrekken’ aldus Julisca Cesar, voorzitter van het BAZES bestuur.

Naast de extra activiteiten, was ook het reguliere dag- en nachtprogramma van de BAZES een groot succes. Op 16 mei was de speelweide het Noorderplantsoen omgetoverd tot kinderparadijs, met allerlei attracties voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Julisca vertelt; ‘we hadden dit jaar een goede samenwerking met de SKSG, de overkoepelende kinderopvang van Groningen, die zorgden voor een grote opkomst tijdens de dag.’ Daarnaast had het college van bestuur van de RuG de oude dienstwagen, een Volvo s90, ter beschikking gesteld voor een veiling, die nog eens 1750 euro opleverde.

Voor de bekendmaking van het bedrag mocht Kids United samen met de BAZES het hoofdpodium van de Nacht van Kunst en wetenschap op. Daar vertelde eerst Rector Elmer Sterken, die ook op 16 mei aanwezig was, hoe hij de BAZES had beleefd, waarna Julisca het woord nam en de cheque aan Kids United overhandigde.

Kids United was overdonderd door het enorme bedrag. Zij hadden het idee om met de opbrengst van de BAZES met alle kinderen om kamp te gaan, iets wat eerder alleen met een deel van de groep mogelijk was geweest. Nu de opbrengst groter is dan verwacht, zullen zij een deel van het geld in een spaarplan stoppen, waar zij uiteindelijk een eigen locatie van hopen te realiseren.
Provincie:
Tag(s):