donderdag, 26. januari 2012 - 13:30

Subsidies voor innovatieve Groningse projecten

Groningen

Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen heeft twee subsidies met een totale waarde van 400.000 euro beschikbaar gesteld voor projecten die bijdragen aan de innovatie binnen het Groningse bedrijfsleven.

Met het Innovatief Actieprogramma Groningen wordt geïnvesteerd in vernieuwing, ondernemersschapen concurrentievermogen met als doel een sterkere innovatieve regio te worden.

Hoog rendement LED lampen
RSP Technology uit Delfzijl krijgt een subsidie van 250.000 euro voor de ontwikkeling van een belangrijk onderdeel voor een nieuwe generatie LED lampen. Met deze nieuwe lampen wordt 25% energiebesparing gerealiseerd.

ICT systeem voor gezonde voeding
VitalinQ ontwikkelt een ICT systeem dat de consument informeert over voeding en rekening houdt met persoonlijk gedrag, voorkeuren, gezondheidstoestand, ziektebeelden en allergieën. Het ICT systeem voorziet in een digitale personal coach die de consument adviezen aanreikt. Met het ICT systeem wordt o.a. getracht overgewicht (40% van de Nederlanders) te verminderen. Bij een succesvol resultaat kan het bedrijf VitalinQ doorgroeien van 15 werknemers naar 25 werknemers. De subsidie bedraagt 150.000 euro.
Provincie:
Tag(s):