woensdag, 23. mei 2012 - 16:10

Succesvolle burgernetactie na vermissing 11-jarige jongen Almere

Almere

Woensdag werd rond 12.00 uur in Almere een Burgernetactie gestart om een vermiste 11-jarige jongen terug te vinden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Een Burgernetdeelnemer zag de jongen op de Cissy van Marxveldtstraat en belde met een speciaal voor deze actie opengesteld Burgernetnummer. De jongen kon zo snel met zijn ouders herenigd worden.

De 11-jarige jongen was sinds vanochtend ongeveer 8.00 uur vemist. Zijn ouders maakten zich zorgen omdat hij niet op school was aangekomen en geen contact kregen met hun zoon, waarop zij vervolgens de politie alarmeerden.

Via een goed en uitgebreid signalement middels een spraakbericht en een SMS-bericht werden alle Burgernetdeelnemers van Almere gealerteerd. Binnen een half uur zag een Burgernetdeelnemer de jongen op de Cissy van Marxveldtstraat. Leuk detail is dat deze Burgernetdeelnemer sinds gisteren lid was geworden van Burgernet.

Burgernet werkt!
Help mee de veiligheid in jouw stad te vergroten en meld je aan voor Burgernet. Reeds 4,1% van de inwoners en bedrijven van de gemeente Almere is lid van Burgernet (cijfers van 1 mei).
Provincie:
Tag(s):