woensdag, 25. juli 2012 - 14:52

Succesvolle tewaterlatingen van DOHUK en KARBALA bij IHC Merwede

IHC Merwede heeft op 25 juli met succes de 500 m3 grijperhopper, DOHUK, en de 3.500 m3 sleephopperzuiger, KARBALA, te water gelaten. Aan het begin van de ochtend werd DOHUK te water gelaten, KARBALA volgde aan het einde van de ochtend.

De twee ceremonies vonden plaats op de scheepswerf van IHC Merwede in Krimpen aan den IJssel. Met het breken van een kruikje yoghurt tegen de boeg tijdens de naamgevingsceremonies, kregen de schepen hun naam. De schepen worden gebouwd voor Toyota Tsusho Corporation
met de General Company for Ports of Iraq (GCPI) als eindgebruiker. Beide ceremonies werden verricht door de heer Hussain Mohammed Abdullah, Project Directeur van GCPI.

Het contract tussen Toyota Tsusho Corporation en IHC Dredgers voor het ontwerp, bouw en oplevering van beide schepen werd getekend op 21 oktober 2010. De kiel voor de sleephopperzuiger werd gelegd op 10 januari 2012 en voor de grijperhopper op 9 maart 2012.

Beide schepen zullen in het vierde kwartaal van 2012 worden opgeleverd.
De schepen zijn functioneel uitgerust. Ze zijn robuust gebouwd, met veel aandacht voor lage onderhoudskosten. De schepen zullen voornamelijk ingezet worden voor onderhoudswerk in diverse Iraakse havens. Met de sleephopperzuiger KARBALA kunnen ook opspuitwerkzaamheden worden gedaan.

Foto 1: Tewaterlating sleephopperzuiger KARBALA
Foto 2: Tewaterlating grijperhopper DOHUK
Provincie:
Tag(s):