zondag, 28. oktober 2012 - 9:50

Systemen Rijkswaterstaat gaan niet met hun tijd mee

Utrecht

Hoewel elk jaar wordt beloofd dat de systemen nu goed op elkaar worden afgestemd zijn ook in de nacht van 27 op 28 oktober weer tal van systemen van Rijkswaterstaat uitgevallen. Dat meldt de VID.

Hoewel de zomer-wintertijd overgang officieel om 3 uur plaatsvond, waren er vanaf 2 uur al geen reistijden en file informatie beschikbaar.

Binnen Rijkswaterstaat werd volgens de VID laconiek gereageerd op de verstoring. "Vanaf een uur of drie werken de systemen vast weer" was de reactie van een van de overheidsmedewerkers. Dat weggebruikers verstoken bleven van informatie op onder andere de borden boven de weg was kennelijk even minder belangrijk.

De VID gebruikt voor een deel van haar systemen de informatie van Rijkswaterstaat. Helaas betekent het uitvallen van de datastroom ook dat die systemen tijdelijk niet of onvoldoende hebben geinformeerd. De VID zecht de gang van zaken te betreuren en bieden al onze klanten excuses aan voor de eventueel veroorzaakte overlast. In de komende dagen zal wederom geprobeerd worden om Rijkswaterstaat te bewegen deze situatie nu eindelijk voldoende op te lossen.
Provincie:
Tag(s):