donderdag, 23. februari 2012 - 15:32

Taakstraf voor prepareren bierkrat met stanleymessen

Zwolle

De rechtbank Zwolle-Lelystad heeft vandaag een man uit Steenwijk veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor het prepareren van een bierkrat met stanleymessen.

Daarnaast moet hij een medewerkster van Albert Heijn een schadevergoeding betalen. De vrouw hield door het oppakken van de bierkrat blijvend functieverlies in twee vingers over.

Stanleymessen in handvat
Nadat bij de Steenwijker en zijn buurtgenoten meerdere kratjes bier waren gestolen, heeft hij op 24 maart 2011 stanleymessen in een bierkrat geprepareerd om de kratjesdief een hak te zetten. De verdachte heeft in de handvatten nieuwe stanleymessen met kit gelijmd. Ook werd het middelste handvat verwijderd zodat de kratjesdief het krat bij de mesjes zou oppakken. Aan het krat zat een touw bevestigd dat was bedoeld om de mesjes door de schok harder aan te laten komen.

De kratjesdief heeft de bierkrat een dag later bij de emballageband bij de Albert Heijn ingeleverd. Toen een medewerkster de krat van de band wilde tillen, werden de buigpezen van haar derde en vierde vinger aan de linkerhand doorgesneden. Ondanks dat de vrouw aan haar verwondingen is geopereerd, zal zij blijvende restafwijkingen houden.
Provincie:
Tag(s):