vrijdag, 20. januari 2012 - 13:34 Update: 08-07-2014 0:27

Tanja Jess helpt gezin na verwoestende brand

Alblasserdam

Een bericht op twitter heeft actrice Tanja Jess ertoe aangezet om belangeloos een gezin uit Alblasserdam letterlijk uit de brand te helpen. Het gezin met vier kinderen werd slachtoffer van een woningbrand die een groot deel van hun bezittingen verwoeste of onbruikbaar maakte. Met twee wasmanden schone kleding stond het gezin op straat.

Tanja kreeg het verzoek om een berichtje door te sturen met een oproep voor kinderkleren omdat deze verloren waren gegaan door een brand. ‘Ik krijg wel vaker verzoekjes om berichten door te sturen, maar bij deze stond een privé telefoonnummer´, verteld Tanja aan Blik op Nieuws. Om het telefoonnummer niet bekend te maken aan de rest van Nederland, besloot Jess haar eigen kleren kasten uit te pluizen voor kleding. ‘Al snel kwam ik er achter dat dit geen optie was en heb Kelder Outlet store in Almere gebeld of zij kleding beschikbaar konden stellen voor dit gezin. Met een kofferbak vol kleding ben ik naar het gezin toegegaan’.

Toen zij de familie ontmoette werd voor haar de ernst van de situatie duidelijk. De vader van het gezin kampt met longemfyseem, COPD en epilepsie en de moeder heeft scoliose. Eén van de dochters heeft zwaar ADHD en een zoon ODD. Nadat er brand was ontstaan hadden zij alleen elkaar nog. ‘Wat ik daar zag heeft mij ontzettend aangegrepen. De familie was door alle medische ongemakken en tekort aan financiële middelen zelfs nog nooit op vakantie geweest. Niet eens een weekendje weg! Toen wist ik het, deze mensen verdienen steun’, aldus Tanja.

De actie die o.a. via twitter door Tanja op gang werd gezet, wierp al snel zijn vruchten af. Volgens de actrice kwamen er uit alle hoeken hartverwarmende reacties van bedrijven, maar ook particulieren, die het gezin een helpende hand toestaken. Tanja: ‘Het gezin heeft een nieuw onderdak gevonden in Papendrecht en een schildersbedrijf is bereid om belangeloos het huis te schilderen. Wat we nog nodig hebben zijn vloeren en gordijnen. Ook nieuwe meubeltjes voor de familie en nieuwe kleding voor de ouders zou fijn zijn´.

De actrice heeft een e-mail adres opengesteld voor bedrijven die het gezin willen helpen. ‘Omdat de familie op dit moment andere dingen aan hun hoofd heeft, heb ik de coördinatie op mij genomen. Via tanja@montecatini.nl kan men mij bereiken om aan te geven wat men kan missen. Hierna kan ik de balans opmaken wat we allemaal hebben voor het gezin. Het is hartverwarmend hoe men reageert op deze actie’, aldus Tanja
Categorie:
Tag(s):