maandag, 1. oktober 2012 - 11:58

Tasjesdief verstopt 4300 euro in beha

Amsterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondag in Amsterdam een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat ze op heterdaad betrapt was bij het stelen van een schoudertas.

Na haar arrestatie bleek dat de verdachte in het bezit was van vele kleine sieraden, vreemde valuta en 4300 euro.

Agenten van de Spoorwegpolitie van het KLPD liepen kort na 18.00 uur van het Stationsplein richting het Damrak toen ze zagen hoe een vrouw in een kort gevecht haar schoudertas terugveroverde van wat later bleek de verdachte te zijn. Deze probeerde hierop te vluchten maar kon door de Spoorwegpolitie worden aangehouden. Het slachtoffer was een Duitse toeriste wiens schoudertas in een restaurant was gestolen. Ze had het echter gemerkt en kon de dievegge achterhalen.

Bij onderzoek op het bureau van de Spoorwegpolitie bleek dat de verdachte een grote hoeveelheid kleine spullen waaronder sieraden, vreemde valuta en simkaarten bij zich droeg. Daarnaast had ze in haar beha een bedrag van 4300 euro verstopt.

Later bleek bovendien dat de regiopolitie Amsterdam-Amstelland ook op zoek was naar deze vrouw. Zij is vermoedelijk verantwoordelijk voor meerdere diefstallen, onder andere in hotels. Nadat de Spoorwegpolitie proces-verbaal had opgemaakt is ze overgedragen aan de collega’s van Amsterdam-Amstelland.
Provincie:
Tag(s):