dinsdag, 21. augustus 2012 - 10:54

Taskforce B5 vindt acht ton cash geld bij huiszoekingen

Tilburg

Onder regie van het Openbaar Ministerie werden vandaag op diverse locaties in Tilburg en elders doorzoekingen verricht. In samenwerking met politie MWB, gemeente Tilburg, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee verenigd in de taskforce B5 richt de actie zich op crimineel vermogen.

Geld dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde hennepteelt en handel. Het zoeken werd ondersteund door technische eenheden van de Koninklijke landmacht. Ook werden drugs- en geldhonden ingezet. G

Gedurende de dag zijn twaalf woningen en drie garages in Tilburg doorzocht. Daarnaast werden panden in Udenhout en Nieuwvliet doorzocht. In totaal zijn er twaalf mensen aangehouden. Er is beslag gelegd op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Op de verschillende locaties werd tot nu toe circa acht ton aan cash geld gevonden. Het geld was onder andere verborgen in het plafond, begraven in de achtertuin, verstopt onder een kluis en andere berglocaties.

Ook is er 300 liter vloeibare amfetamine en 100 kg henneptoppen aangetroffen. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):