donderdag, 13. december 2012 - 16:15

Tbs met voorwaarden geëist voor poging ombrengen dochter met hamer

Utrecht

De officier van justitie in Utrecht heeft vandaag tbs met voorwaarden geëist tegen de 56-jarige vrouw die op 23 april van dit jaar probeerde haar dochter om het leven te brengen.

De moeder sloeg haar dochter die dag meermalen met een klauwhamer op het hoofd die ze klaar had gelegd onder de matras. Om haar dochter stil te krijgen, probeerde ze haar daarna te wurgen. Vervolgens sneed ze zichzelf met een mes in pols en keel.

Bij de politie verklaarde de moeder dat zij haar dochter "voor alles wilde behoeden.... haar uit haar lijden wilde verlossen". Uit meerdere verklaringen kwam naar voren dat zij hiermee mogelijk doelde op het feit dat haar dochter sinds kort een beugel droeg.

Hoewel er volgens de officier van justitie sprake is van voorbedachte rade, volgt hij de vaststelling van deskundigen dat de verdachte ten tijde van het feit ontoerekeningsvatbaar was zodat zij ontslagen wordt van rechtsvervolging. In plaats van een straf eiste de officier daarom het opleggen van de maatregel tbs met voorwaarden, te weten een klinische en ambulante behandeling.
Provincie:
Tag(s):