donderdag, 18. oktober 2012 - 16:05

Tekenaar Jan Kruis Ambassadeur van Dierenbescherming Drenthe

Regio

De Dierenbescherming Drenthe heeft vanaf 24 oktober een nieuwe Ambassadeur en wel in de persoon van Jan Kruis, tekenaar van onder meer de bekende strip Jan Jans en de Kinderen. De Dierenbescherming Drenthe wil graag een bekende Nederlander verbinden aan haar organisatie om samen het dierenwelzijn te promoten. Dankzij de Ambassadeur Jan Kruis is er een nieuwe invalshoek in de promotie van dierenwelzijn door Dierenbescherming Drenthe mogelijk.

Ambassadeur Jan kruis houdt van dieren en is nog steeds zeer actief in het maken van nieuwe tekeningen. Hij heeft privé ook altijd allerlei soorten dieren om zich heen gehad en diverse diersoorten in zijn tekeningen en strips vereeuwigd. Hij bewonderd het werk van de Dierenambulances, omdat deze er is voor alle huisdieren en in het wild levende dieren die gewond zijn of gevonden worden en hulp nodig hebben. De Dierenambulances rijden met vrijwilligers, welke dag en nacht beschikbaar zijn voor alle dieren.

Jan Kruis woont al meer dan 20 jaar in Drenthe en is al eerder betrokken geweest bij het maken van een tekening van dieren voor de opening van ons asiel te Beilen. Het is voor de Dierenbescherming Drenthe een eer om Jan Kruis als Ambassadeur te hebben en mee samen te werken.
Provincie:
Tag(s):